Tauno Kangro, 13.–20.7.2025,Kuressaari
Taideviikko kolmen mestarin opissa: kuvanveistoa, maalausta, keramiikkaa!
Olitpa taiteen harrastaja tai aloittelija, Taideviikko Saarenmaalla tarjoaa unohtumattoman tilaisuuden sukeltaa luovuuden maailmaan mestareiden johdolla. Tämä ainutlaatuinen taideviikko koostuu kuvanveistokurssista, jonka jälkeen voit valita maalauskurssin tai keramiikkakurssin. Luvassa on monipuolinen kokonaisuus, joka antaa sinulle uusia taitoja ja rohkeutta ilmaista itseäsi taiteen keinoin.
MAALAUSKURSSI
KERAMIIKKAKURSSI
MAALAUSKURSSI
KERAMIIKKAKURSSI
MAALAUSKURSSI
KERAMIIKKAKURSSI
Jos valitset toiseksi kurssiksi maalauskurssin, tarvitset mukaan:
Jos valitset toiseksi kurssiksesi keramiikkakursin, tarvitset mukaan (oman maun mukaan):
Paikka: Kuressaaren ammattikoulun taideluokat, osoitteessa Kohtu 22 (sisäänkäynti sisäpihalla)
Kouluttajat: kuvanveistäjä Tauno Kangro, kuvataiteilija, TaM, Tero Annanolli ja keramiikkataiteilija Sami Rinne
Kurssihinta: 556 euroa (sis. alv 24%)
Kurssin hintaan kuuluvat:
Huom! Tiesithän, että jos tulet yhdessä kaverin, ystävän tai perheen kanssa, maksavat he matkasta ja jaetun osan majoituksen hinnasta. Yhdistä yhdessäolo ja itsellesi tärkeä harrastus tai uuden oppiminen.
Älä unohda retkiohjelmaa! Saarenmaan upeimmat kohteet odottavat iltaretkillämme.
Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Viron ja Baltian maiden suurin matkatoimisto Estravel.
Kuvanveistäjä Tauno Kangro (s. 1966) aloitti taideopinnot Kalju Reitelin studiolla. Hän valmistui kuvanveistäjäksi Tallinnan taideyliopistosta (nykyinen Viron taideakademia) vuonna 1993.
Tauno Kangro on työskennellyt taideopettajana tallinnalaisissa lukioissa. Nykyisin hänellä on oma ateljee Tallinnan vanhassakaupungissa, jossa hän pitää kuvanveistokursseja.
Tauno Kangrolla on ollut noin 70 näyttelyä Virossa, Suomessa, Belgiassa, Hollannissa, Liettuassa, Latviassa, Norjassa, Ranskassa, Saksassa, Tanskassa ja Venäjällä.
Kangro on tunnettu momumenttimaisista veistoksistaan mm. "Tarvas" Rakveren linnoituksen kupeessa ja "Suur Tõll ja Piret said hea kalasaagi" Kuressaaressa, hotelli Merin edustalla.
Sipoolainen vuonna 1975 syntynyt kuvataiteilija ja taidepedagogi Tero Annanolli etsii inspiraatiota kasveista, kukista, linnuista ja taidehistoriallisista kerrostumista. Hän on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta taiteen maisteriksi.
Vuonna 2012 Annanolli palkittiin kultamitalilla Lontoon kulttuuriolympialaisissa.
Kotimaan lisäksi Annanolli on pitänyt näyttelyjä Italiassa, Ranskassa ja Indonesiassa.
Annanolli tunnetaan pyöreän pohjamuodon käytöstä, värikkäistä linnuista, kukista, kierrätyskankaista ja lehtimetallin käytöstä.
Maalaustekniikkana hän käyttää akryyliä, tussia, öljyä, erilaisia siveltimiä sekä isoja palettiveitsiä. Vivahteikas viivan käyttö on intohimon kohteena.
Linnuissa kiinnostaa niissä oleva jatkuva liike, vitaalisuus ja värit. Myös taidehistoriassa linnuille on annettu erilaisia symbolisia merkityksiä esimerkiksi onni ja kuolema. Vastaavasti kukissa tutkin niiden hidasta liikettä ja rakenteiden toistuvuutta. Erityisen kiehtovaa on kukkien valtava muutostila juuri kuoleman lähettyvillä. Ne ikäänkuin siirtyvät toiseen tilaan: terälehdet ammollaan, värit muuttuneina ja sammuvan tuoksun ympäröimänä.
Työskentelyni esikuvana ja innoittajana toimii Roomassa näkemäni Caravaggion maalaukset. Italialainen Caravaggio eli elämänsä 1500-1600 lukujen vaihteessa ja kuvasi maalauksissaan aineellisen ja aineettoman, puhtaan ja epäpuhtaan kohtaamista. Hänen maalaukset ovat moniaistillisia. Merkittävää niissä on hetken ohikiitävyys ja jyrkät valovarjokontrastit.
Sami Rinne (1971) on suomalainen keramiikkataiteilija ja keramiikkamuotoilija. Hän on työskennellyt keramiikkataiteen ja käyttökeramiikan muotoilun parissa yli kolmen vuosikymmenen ajan.
Rinne suunnittelee ja valmistaa kaikki astiat ja veistokset käsin. Hänen keramiikkataiteensa on täynnä historiaa ja satumaisia elementtejä.
Rinteelle on myönnetty Muodosta tulevaisuus-muotoilupalkinto. Rinteen teoksia on Suomalaisissa ja ulkomaisissa kokoelmissa. Esimerkiksi AMOCA:ssa (American Museum Of Ceramic Art). Rinteellä on oma keramiikastudio Espoossa, jossa kaikki työt valmistuvat.
”Töissäni käytän keramiikan muodonantotekniikkoina käsinrakentamista ja valmistamillani kipsimuoteilla valamista. Lisäksi käsinrakennan muotteihini. Veistosteni pinnoitteina käytän lasitteita, alilasitteita, enkoopeja ja patinoita. viimeistelen pinnat kullalla ja platinalla.”
Rinne inspiroituu eritoten luonnosta, joka ympäröi studiota joka puolelta. Peurat, jänikset, yksisarviset ja linnut ovat jatkuva ilonaihe. Rinteelle studio on keramiikan turvapaikka. Rinne matkustaa ympäri maailmaa inspiroituen eri maiden kulttuureista ja luonnosta.
Tunteet ovat vahvasti mukana Rinteen työskentelyssä: ”Tutkiskelen itseäni ja veistän tunnetilojani Siipi-, Labyrintti-, Prinsessa- ja Yksisarvinen-veistoksiini. Veistoksissani näet unelmiani, rakkauteni ja pelkoni.”
https://www.samirinne.fi